Nyttig Lasange med hemmagjorda pastaplattor
Tid: 40min
3 ägg
1,5dl vetemjöl
1,5dl dinkel fullkornsmjöl
1msk rapsolja
1/2 tsk salt
KÖTT
800g Nötfärs eller blandfärs
1 burk krossade tomater
2 gula lökar
1 vitlök
1 grön paprika
1 Buljongtärning
Kryddor
OSTSÅS
7 dl mjölk
3 dl riven ost
1/2 tsk salt
3 msk mjöl
Sätt på ugnen på 225grader
Blanda ägg, mjöl, rapsolja och salt i en bunke tills du får en fast deg.
Stek upp köttfärsen, fräs lök, köttfärs tills den får färg lägg sedan i paprika, tomatsås, buljong och krydda rikligt och starkt
Häll i mjölk i en kastrull blanda med mjöl. Lägg sedan i 2,5dl riven ost och koka upp till en fast sås.
Kavla ut passdegen så tunt du kan och skär ut pastaplattor som passar formen
Häll i lite köttfärs i botten i ungsaker form Lägg sedan på ett lager med en pastaplatta, lägg på lite köttfärs + ostsås, Lägg sedan ett lager med en pasta platta lägg på köttfår och ostsås. Toppa med riven ost och oregano.
In i ugnen på 225grader i ca 30min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar